Hartrevalidatie

Wat houd hartrevalidatie in?

In samenwerking met Cardiologie Centra Nederland geeft Fysiotherapie de Klerk een Cardiovitaal programma. Een Cardiovitaal programma is een beweeg programma gespecialiseerd omtrent hart en vaat ziekten. Het doel van dit programma is om weer vertrouwen te krijgen in uw eigen lichaam, hart, bloedvaten zodat u zelfstandig weer durft en kan sporten.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat deelname aan een beweeg programma voor hart revalidatie het risico op nieuwe hart- en vaat problemen vermindert en een positief effect heeft op uw conditie en psychisch en sociaal funtioneren.Hiernaast is het omgaan met lotgenoten, mensen die net als u aan het revalideren zijn vanwege hartklachten, kan herstelbevorderend werken.

 

Voor wie is het beweeg programma bedoeld?

Nadat u een hartinfarct heeft meegemaakt of een hartoperatie heeft ondergaan, is het verstandig om onder begeleiding van een fysiotherapeut het herstel te bevorderen en uw conditie te verbeteren. Wanneer u toestemming heeft van uw cardioloog kunt u deelnemen aan het Cardiovitaal programma. 

In een periode van 12 weken wordt u begeleid in het leren opzoeken van uw fysieke grenzen, uw eventuele angstenworden overwonnen en uw conditie wordt opgebouwd.

 

Wanneer wordt het Cardiovitaal programma aangeboden?

Maandag:   13.00 - 17.00 uur
Woensdag: 13.00 - 17.00 uur

 

Voor meer informatie kunt u terecht bij Fysiotherapie de Klerk
Tel: 06-53597183 Mail: info@fysiotherapie-deklerk.nl